středa 10. srpna 2011

Pravá krev - anotace

Charlaine Harris: Pravá krev - Mrtví odcházejí
Lidé v Bon Temps, s výjimkou Sookie Stackhouseové, toho mnoho o upírech nevědí. A vůbec nic nevědí o vlkodlacích. Aspoň dosud. Avšak nadpřirozené bytosti se rozhodly odhalit obyčejnému světu svou existenci. Všechno klape až do chvíle, kdy je jedna z nich nalezena zmučená blízko baru, v němž Sookie pracuje. Sookie má obavy, že místní lidé nejsou až tak tolerantní, a rozhodne se vraha odhalit, ať má jakoukoli podobu. Při svém pátrání však zjišťuje, že odjinud hrozí daleko větší nebezpečí, a že v nadcházející válce bude asi jen bezvýznamným pěšákem.
Z cyklu Pravá krev #9 

Vychází v září

Charlaine Harris: Pravá krev - Mrtví v rodině
Poté, co ztratila své milované ve válce víl, cítí se Sookie zraněná a má vztek. Jediným světlým bodem v jejím životě je láska k upírovi Ericu Northmanovi. Ten je však, právě pro jejich vztah, pod přísným dohledem nového krále upírů. Nejhorší však je, že cesta do říše víl je uzavřena a některé uvízly v lidském světě. A jedna z nich se na Sookie opravdu velice zlobí… 
Z cyklu Pravá krev #10 

Vychází v říjnu


Charlaine Harris: Pravá krev - Smrtelná odplata
Se svým talentem pro vyhledávání potíží se Sookie nutně musí stát svědkem bombového útoku na bar U Merlotta, v němž pracuje. O Samovi Merlottovi je známo, že je dvojí povahy, a proto podezření z útoku okamžitě padne na protivníky měňavců. Sookie má jiné podezření, ale její pozornost je upřena na Erica, který plánuje s pomocí svého "dítěte" Pam zabít vampíra, který je nyní jejich pánem. A tak místo aby se věnovala vyšetřování, je postupně stále hlouběji zatažena do tohoto spiknutí, které se ukáže být daleko komplikovanějším, než se původně zdálo.
Z cyklu Pravá krev 

Vychází v prosinci

Žádné komentáře:

Okomentovat