pondělí 12. září 2011

Top týždňa (4)


Toto týdenní meme pořádá Luu. Jeho cílem je vybrat každé pondělí top 10.
Více se dozvíte zde.

Knihy z doporučení

# Nástroje Smrti
Tuhle knížku mi více méně poradila sestra. Vím, že je to hloupost, ale  knihy si vybírám hodně podle obálek a u prvního dílu knihy mě vůbec nezaujala. Jenomže už jsem neměla co číst a sestře se tato kniha povalovala na stole, tak jsem si ji půjčila a musím říct, že jsem moc ráda, protože celou tuhle sérii fakt zbožňuju. 






# Hunger games
Opravdu hodně lidí na netu psalo, že tyto knížky jsou super. A tak jsem se do jejich čtení dala i já a rozhodně toho nelituju. Skvělá série a už se nemůžu dočkat zfilmované verze.







# Mercy Thompson
Stejně jako u nástrojů smrti mám tuhle knížku od sestry. A možná je to taky touhle knížkou, že se sestra zbláznila a tvrdí, že chce dělat automechaničku :)








# Pýcha a předsudek
Knihu nám doporučili ve škole k maturitě. Většinou mě nebavily knihy z povinné četby, ale tahle byla jedna z mála, kterou jsem si oblíbila a chci si ji pořídit do své knihovničky.









# Eragon
Tuto sérii knih mi poradila kamarádka, která taky zbožňuje knížky. Bohužel jsem se k ní ještě nedostala, ale rozhodně se chystám. Film už jsem viděla, ale sestra a hodně lidí tvrdí, že tam opravdu dost věcí chybí.







# Vampýraká akademie
O téhle knize byl článek v jednom časopise. Ze začátku jsem nadávala, že je to napodobování Stmívání (byla jsem blbá :D), ale o týden později jsem už měla knihu doma :)









# Mediátor
Úžasná série, na kterou jsem zase přišla díky sestře :) Jo, dřív byla větší knihomol než já :)











# Bratrstvo černé dýky
Na tuhle sérii jsem přišla díky internetu a je fakt dobrá. Zatím mám koupených šest dílů, ale další mám už v merku :) Jen našetřit nějaké ty penízky :D








# Jana Eyrová
Další z mála knih z povinné četby, kterou jsem si oblíbila. K maturitě jsem ji uměla nejlíp ze všech a měla to štěstí, že jsem si ji vytáhla :)











# Harry Potter
Tuhle knižní mě a moji sestře doporučila mamčina kamarádka. Úžasné knížky, na kterých jsem vyrůstala :)






3 komentáře:

  1. Samé knižní třešničky :). Musím říct, že všechny, co jsem odsud četla, se mi také líbily. Hlavně tedy Hunger Games a Pýcha a Předsudek.
    Na Eragona se chystám už od dob, co jsem tuhle bifly viděla za výlohou knihkupectví. Ani mě tak neděsí její tloušťka, jako ne moc dobrý dojem, který jsem získala z filmu.

    OdpovědětVymazat
  2. S tím Eragonem s tebou souhlasím, ségra i kamarádka říkaly, že tam chybí opravdu dost klíčových scén a já sama jsem se tam kolikrát ztrácela a nevěděla, kdo je kdo. Neříkám, nebyla to zas až taková katastrofa (a hlavní hrdina byl docela k světu) ale viděla jsem lepší filmy. No uvidím, až přečtu knihu, jak moc jiné to bylo.
    Hunger games přímo miluju, zrovna čtu třetí díl a celkem mě mrzí, že tím tahle série už končí :(

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zrovna v druhém a jenom si říkám, jaké mám štěstí, že mě ještě jeden čeká :). A ten Eragon ... No, zatím se na něj nechystám, ale neříkám, že by to mohla být špatná kniha.

    OdpovědětVymazat