středa 14. září 2011

Recenze - Věř mi

Anotace:

Sariel, Rufus a Felix, tři bratři nadaní magickou mocí, nad nimiž dokáže zvítězit jen nejmocnější kouzlo na světě – láska.
Pohledný svůdce Felix je sice čaroděj, ale byl by raději, kdyby si mohl dál užívat ve svém přímořském ráji. Ani trochu se mu nechce odjet do Paříže, kde má z rozhodnutí magické Rady hrát obyčejného člověka, aby odhalili úskoky nepřítele. A to navíc ve dvojici s překrásnou Sayblee, která mu už celé roky úspěšně odolává. Jenže zlo, hrozící zničit svět čarodějů i lidí opět povstává, a boj se zdá příliš těžký…
Zvlášť když se temný zloduch Quain pokusí udělat ze Sayblee svou loutku a nástroj zkázy. Zbývá jediná naděje, jediná síla, která může vše zachránit…



Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 272
Vazba: Měkká
Datum vydání: 2011


Nejmladší:
Felix je ze tří bratrů nejmladší a taky se tak k němu neustále chovají. Utahují se z něj, ovšem ne ve zlém, ale v dobrém. V každém magickém boji ho musí zachraňovat, což sám moc dobře ví a hodně ho to štve. Tohle vše je příčinou, proč se odstěhoval do Hilla na Havaj. Žije si zde v klidu , sám, může si dělat, co chce.
Tím, že patří mezi Croyants des Troy může cestovat materií a během několika vteřin se přenést na jakékoliv místo, kde ho zrovna potřebují.


Věčný sukničkář:
Ano, tak přesně tím je Felix Valasay. Je to vyhlášený proutník. Může mít jakoukoliv ženu, kterou se mu zachce získat. Dokonce i francouzštinářku, když ještě chodil na školu. A taky, že toho neustále využívá. Pokaždé má nějakou jinou. Ovšem vše se může změnit, když potká tu pravou že?


Ohnivá žena:
Saylee je neuvěřitelně chytrá, hezká a má jednu neuvěřitelnou schopnost. Ovládá oheň v opravdu velkém rozsahu. Dokáže zapálit cokoliv ocel, kámen, dřevo... a během pár vteřin to proměnit v popel. Z počátku měla velké problémy naučit se oheň ovládat. Když se třeba naštvala, tak zapalovala učebnice, stoly... Teď už je to ale lepší, dokáže svou sílu lépe kontrolovat. Přes to všechno ale není radno si se Sayblee zahrávat :)

Co se škádlívá, to se rádo mívá:
Toto známé pořekadlo přesně sedí na Felixe a Sayblee. Sayblee s Felixem se znají už od školy. Byla jediná holka, kterou nedostal, nedala se obalamutit jeho řečičkama typu "ty máš tak krásné oči, že bych se v nich nejraději utopil"...
Všechno se ale může změnit, když jsou Sayblee a Felix posláni spolu na tajnou misi, kde se oni a další Croyanti snaží porazit Quaina.


Zlo v podobě Quaina:
I přes to, že Quain byl oslaben, začíná svou moc postupně získávat zpět a jeho plán na ovládnutí světa se začíná také obnovovat. Ovšem ke svému plánu potřebuje jednu důležitou osobu Sayblee. Je schopen všeho, dokáže lidem vymýt dokonale mozky, že se obrátí proti svým přátelům a milovaným. Člověk vůbec neví kdo je a kdo byl.



Všechno dobré, konec dobrý:
Hodně příběhů končí dobře a tak tomu je i tady. Ovšem způsob, jak dopadl Quain je podle mě docela zvláštní. A musím říct, že mi příjde dost přemrštěný. No, ale co by ne, Croyanti jsou založeni dost duchovně, umí zajímavá kouzla, takže možná by to tak šlo :)



Můj názor:
Shrnutím, celkem zajímavá série, rozhodně by mi nedělalo problém si ji přečíst znovu. Z celé série je právě tato kniha moje nejoblíbenější a to kvůli Sayblee, má totiž úžasnou povahu, ale taky kvůli Felixovi. Ze všech tří bratrů mi přirostl nejvíc k srdci :)

Hodnocení: 

Tímto bych také chtěla moc poděkovat nakladatelství metafora za poskytnutí recenzního výtisku.






Žádné komentáře:

Okomentovat