pondělí 5. prosince 2011

Recenze - Smrtící polibek


Když drsný Finn a okouzlující Lucas přijedou do Winter millu, život šestnáctileté Faye McCarronové se začíná pořádně zamotávat. Dva chlapci bojující o její srdce jsou jen začátek; ve městě se dějí neblahé věci. V lesích je nalezeno mrtvé tělo, motocyklový gang se potlouká po okolí a sníh prostě nepřestává padat... Něco zlého se dalo do pohybu a jedině Faye a její nejlepší kamarádka Liz to mohou zastavit. Jak teplota klesá a noci do Halloweenu se krátí, dívky musejí odhalit tajemství Winter Millu - než bude příliš pozdě! Zhlédni na Youtube.com trailer ke knize: youtube.com - Mortal Kiss by Alice Moss.

Nakladatelství: Levné knihy
Počet stran: 270
Vazba: Měkká
Vydáno: 2011


Winter mill:
Malé americké městečko, kde se absolutně nic neděje. To je ovšem před tím, než přijedou Morrowovi. Od této chvíle se začínají dít opravdu divné věci. V září je zima a mráz jako v prosinci. Sníh nepřestává padat, město je čím dál víc zasněžené. Lidé se začínají chovat dost podivně. Jsou jako zombie. Chodí, mluví, ale pořádně nevnímají. Navíc se ve městě objeví ještě záhadní motorkáři, kterým lidé nevěří a myslí si, že budou dělat problémy.

Faye:
Faye je hlavní hrdinkou knihy, která má nejlepší kamarádku Liz. Znají se už od malička a jsou nerozlučná dvojka. Faye jsem si hned oblíbila. je to silná osobnost, dokáže se vyrovnat s různými nástrahami. Když byla malá, zemřela jí matka, její otec je archeolog a většinu času tráví na cestách, takže Faye žije se svou tetou, která vlastní knihkupectví. Miluje focení a psaní do školních novin. Je taková celkem tvrdohlavá a když si něco zamane, nemíní se toho jen tak vzdát, jde i do věcí, ze kterých má strach.

Liz:
Tak ta mi už od začátku nesedla. Ne, že bych ji vyloženě nesnášela, to ne, ale kolikrát to, co dělala mi opravdu vadilo. Nejvíc mě naštvalo, když se kvůli kluka naštvala na Faye. Liz se opravdu líbil, ale Faye moc nesedl. Ovšem Fayein názor na něj se změnil a stali se přáteli, což se nelíbilo Liz, která v tom viděla něco víc a kvůli toho nechala jít svou nejlepší kamarádku v zimě a po tmě lesem domů z párty. Ke konci knihy se její chování zlepšilo, takže díky tomu má u mě alespoň malé plus.

Milostný trojúhelník:
Co by to bylo za milostnou romanci, kdyby tam nebyl milostný trojúhelník? :) o srdce hlavní hrdinky se "bijí" Finn, chlapec který patří k motorkářům a Lucas Morrow syn Mercy Morrowové, která je opravdu velká mrcha. Finn ovšem není obyčejný teenager, dokáže se měnit ve vlka, což neumí jen on, ale taky ostatní motorkáři. Naproti tomu Lucas je velice bohatý. Bohužel se neustále spolu s matkou stěhují z města do města. Neustále si musí zvykat na nový domov a nové přátelé.
Z těhle dvou jsem si okamžitě zamilovala Finna. Jeho povaha se mi strašně líbila. Prostě jsem se do něj "zamilovala" :) Neznamená to, ale že bych neměla ráda Lucase, to ne, ale prostě mi nesedla tak jako Finn.

Romantika, fantasy a detektivka dohromady:
Tahle knížka se mi zalíbila od první stránky. Je skvěle napsaná, má spád a zbytečně neprotahuje děj nepodstatnými detaily. Řekla bych, že je to dokonce taková detektivka. Pořád jsem si říkala, co se v tom městečku vlastně děje, jakou roli v tom hrají vlkodlaci... a jak to teda dopadne :)

Šťastný nebo nešťastný konec?
Tak to vám opravdu neprozradím. Řeknu snad je to, že to bude velice zajímavé. A hlavní hrdinové to nemají rozhodně lehké. Musí se poprat se spoustou potíží a překážek. A co se týká lásky? Tak ta prochází taky těžkými zkouškami.

Knihu rozhodně doporučuju, mě opravdu nadchla.

Hodnocení: 

Tímto bych také chtěla moc poděkovat nakladatelství Levné knihy za poskytnutí recenzního výtisku.

5 komentářů:

  1. 5 hvězdiček?? tak na to se teda fakt těším, mám jí už doma, ale nechávám si ji na prázdniny, až budu mít od všech pokoj (tím myslím učitele) :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá na moc pěknou knížku, už jenom ten obal :)
    Chtěl jsem se tě zeptat jak si získala tento recenzní výtisk, jako na jakých stránkách a tak :)

    OdpovědětVymazat
  3. alipeli: jj, moc se mi líbila, tak jsem musela dát prostě pět hvězdiček. S těmi učiteli mi to povídej, teď už dělám výšku a to dálkově, takže tak moc neotravujou :)

    Paži: jo obálka se mi taky moc líbí :) Recenzní výtisk jsem získala tak, že jsem napsala do nakladatelství.

    OdpovědětVymazat
  4. Paži: ta knížka ale není vůbec drahá - je to přece jen nakladatelství Levné Knihy - stojí 99, což je velký rozdíl oproti běžným novým knihám např. od KK, ale chápu, že si někdo knížky kupuje málokdy, a nebo vůbec, popravdě tohle byla jedna z mála (a to myslím z hodně mála), které jsem si koupila

    OdpovědětVymazat
  5. Alipeli: Já vím, že knihy v Levných Knihách nejsou drahé, ale většina nových knih co vychází jsou z jiných nakladatelství a ty jsou poněkud dražší a nemám tolik finančních prostředků :). Proto mě možnost získat knihy od nakladatelství jako recenzní výtisky velice zaujala...


    Eby: Děkuju moc za odpověď :)

    OdpovědětVymazat