neděle 13. listopadu 2011

Hostující recenze - Jako v pavučině

Jako v pavučině

Autor: Cat Clarke
Originální název: Entangled
Rok vydání: 2011
Počet stran: 244

Hlavní postavou této novely je Grace, která se probudí v pokoji, do kterého neví, jak se tam dostala. Poslední na co si dokáže vzpomenout je, že šla do místního parku spáchat sebevraždu. V pokoji je pouze postel, stůl a veliký štos papírů s tužkou. Vše je pouze v bílé barvě. Jejím věznitele v pokoji je Ethan, který ji nosí stále jídlo a chce po ní, aby psala. Takže Grace začne psát, co jí dovedlo k tomu, aby spáchala sebevraždu. Popisuje přátelství mezi ní a její nejlepší kamarádkou Sal, vztah s jejím přítelem Natem, její problémy doma, ve škole a běžné problémy v dospívání.

Můj názor: Moje reakce hned po přečtení byla pro mě velice netypická. „Páni, kdy už vyjde další díl?“. U spousty knižních sérií se těším na další díly, to samozřejmě ano, ale ne takhle, jestli mě chápete. Takto jsem dopadla pouze u Hunger Games. Ale zpátky k Jako v pavučině. Je to novela, která je psaná formou dnů, kdy knížka začíná dnem třetím a končí dvacátým osmým. Občas jsem se s Grace i ztotožňovala v určitých problémech, ale vše řeším úplně jinou cestou. Toto pochopíte teprve tehdy, když si tuhle knížku přečtete. Jsem ráda, že neznám lidi, kteří touto cestou vše řeší, ale je mi jasné, že takoví lidi jsou a někdo z vás možná takové lidi zná.
Naprosto skvěle se to čte, nevím, jestli je to překladem od Jany Tolletové nebo od samotné autorky. Nemohla jsem se od knížky vůbec odtrhnout, což když si to tak vezmu, není zrovna v době školy to nejlepší J. Ne, je to opravdu skvělé čtení. Určitě si to přečtu znovu. Obálka samotná je hezká, ale originál se mi líbí víc.
Této knížce bych dala 5 bodů z 5, protože jak jsem již napsala, je to skvělá knížka.

Knihu Jako v pavučině si můžete objednat na stránce nakladatelství NAVA


Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství NAVA za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.


Recenze od Alipeli, ponechána v původním znění od autorky.

1 komentář:

  1. pro ty, kterým se líbí tato knížka mám dobrou zprávu: další novela od této autorky s anglickým názvem Torn, se v čr bude určitě vydávat, smlouva je již podepsána

    OdpovědětVymazat