neděle 6. listopadu 2011

Recenze - Nesmrtelní 3: Krajina tieňov

Krajina tieňovAnotace:
Damen a Ever hľadajú protijed na látku, ktorá prúdi Damenovi v žilách a bráni im naplno prežívať ich nesmrteľnú lásku. Dozvedajú sa však hrozivú pravdu o tom, aký koniec čaká na duše nesmrteľných. Damen sa pokúša nájsť spôsob, ako oboch zachrániť pred nekonečnou temnotou Krajiny tieňov, zatiaľ čo Ever nachádza pomoc a porozumenie u sympatického mladého surfera menom Jude, vďaka ktorému sa bližšie zoznamuje s mágiou. Záhadný mladík ju veľmi priťahuje a jej láska k Damenovi je skúšaná viac, ako kedykoľvek predtým.



Ever a Damen:
se velice milují. Je to láska, která prochází reinkarnacemi. Damen s Ever jsou nesmrtelní, ovšem předtím, než se Ever stala nesmrtelnou pokaždé, když ji Damen našel, ona  zemřela. A tak na ni čekal, znovu ji našel a znovu umřela, takhle to šlo pořád dokola až do teď. Bohužel už od začátku knihy to mezi Ever a Damenem nevypadá moc růžově. Neustále řeší nějaké problémy. Zhorší se to ještě tím, když se oběví Jude (víc prozrazovat nebudu, snad jen to, že je to důležitá postava).



Padouch: 
Roma, tak přesně takhle se jmenuje záporná postava knihy. Prostě něco příšerného. Se všemi manipuloval a hrál si s nimi jako kočka s myší. Pro něj to byla zábava a zpříjemnění, dlouhé chvíle, ale pro ostatní to žádná sranda nebyla. Ovšem, když chtěl, dokázal být velice okouzlující a jeho šarm dokázal zapůsobit na kohokoliv, kromě Ever a Damena.


Jsou spolu, ale zároveň spolu být nemohou:
Jak by vám bylo, kdyby jste se osoby, kterou milujete a která miluje vás nemohli dotknout a ona vás taky ne. Kdyby jediný dotek znamenal smrt vašeho milovaného. 
Roman podvedl Ever, když navracela Damena zpět do život. Dal mu nápoj, který ji poradil Roman a díky kterému se nesmí dotknou. Stačilo by jen nepatrné smísení DNA Ever a Damena a Damen by zemřel.
Během celé knihy řeší tento problém. Dostanou se jen k tomu, že díky tenké vrstvě energie na sebe mohou sáhnout.



Kdo jsou nesmrtelní?
Jsou to lidé, kteří žijí věčně (což je určitě logické :D a mezi ně patří Damen, Ever a Roman). Nepotřebují jíst, pouze pijí svůj lektvar. Spí, mají taky spoustu dobrých schopností. Dokáží se cokoliv zhmotnit. Od auta, nábytku až po jakýkoliv dům. Nepotřebují peníze, protože si vše sami vytvoří podle svých představ, ale dokáží to také nechat bez problémů zmizet. No nejsou to super schopnosti? Kdo by je nebral :)



Těžká rozhodnutí:
I když je Ever nesmrtelná, nemá to zrovna jednoduché. Po smrti své rodiny žije u tety, ale jak jí má říct, že už nikdy nebude stárnout, že nepotřebuje jíst...
Jak se chcete rozhodnou, když na vás závisí život, nebo smrt vašeho kamaráda. Je to ovšem mnohem složitější, než se zdá.
V této knize je celkem dost zásadních rozhodnutí.


Můj názor:
Sérii nesmrtelní má velice ráda. Líbí se mi styl autorčina psaní a celkový příběh. Takže, další díly si rozhodně přečtu.
Další plus bych taky přidala za obálky knih. Jsou moc hezké a líbí se mi, že Slovar. sk zanechal původní.


Hodnocení: 

Tímto bych také chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Slovar. sk za poskytnutí recenzního výtisku.

1 komentář:

  1. Sakra už! To jen ti češi ničí původní obálky?! :/

    (Naensi, liter-girl.blog.cz)

    OdpovědětVymazat