sobota 4. června 2011

Výjde

Poslední upír - Christopher Pike
Christopher Pike: Poslední upírPrvní kniha série Poslední upír.
Obyčejná teenagerka, řeklo by se - i když neobyčejně krásná, inteligentní a obratná jako šelma. Říká si Alisa, Lara, Melissa, jak ji zrovna napadne... Nikdo neví, že ve skutečnosti se jmenuje Síta a chodí po světě už pět tisíc let. Je upírka. Třebaže sluneční svit ji neproměňuje v popel, neděsí ji krucifix, nedokáže přivolat smečku vlků, neumí létat, na noc neuléhá do rakve a nedělá z lidí sobě podobné jen tím, že by z nich sála krev. Krev ji ovšem fascinuje - od dávných časů, kdy vyrůstala v malé indické vesničce a shodou neblahých náhod se připletla k jistému tajemnému obřadu... Tehdy přestala být normálním smrtelníkem. Jejím údělem je bloudit napříč staletími a tisíciletími a přežívat, jak se dá. Teď žije v zapadlém americkém městečku, ale klid tu nenachází. Zdá se, že je jí na stopě někdo, kdo o ní zná celou pravdu a snaží se ji zabít. A taky se v její blízkosti objeví mladík, který je nápadně podobný muži, jehož bezmezně milovala a který zemřel před pěti tisíci lety...
Osmidílná sága amerického spisovatele Christophera Pikea získala nesmírnou oblibu nejen mezi čtenáři z řad teenagerů a byla přeložena do mnoha jazyků. Nyní se s prvním příběhem upírky Síty můžou seznámit i čeští fanoušci akční fantasy literatury s prvky mysticismu a romance.

Mělo by vyjít letos v červenci.


Kronika prokletých zaklínačů 2:  Nádherná temnota
Lena a Ethan přežili den, kterého se obávali celé měsíce - Leniny šestnácté narozeniny –, ale stálo je to hodně. Po smrti svého strýce, kterou si klade za vinu, je Lena sklíčená a ztracená a Ethan jí zjevně nedokáže nijak pomoci. Dívka se od něj začíná odtahovat a vrhá se po hlavě do nebezpečí, zatímco Ethan, který stále ještě nechápe, co se to s ním o Leniných šestnáctých narozeninách stalo, se pohrouží do studia zaklínačů a do výzkumu, který prováděla jeho matka, aby našel způsob, jak Lenu zachránit, než bude příliš pozdě. Jenže jakmile někdo vstoupí do světa zaklínačů, není cesty zpátky, a některá tajemství, která Ethan odhalí, ohrozí jeho i jeho blízké mnohem víc, než si vůbec dokáže představit.
Vydání je plánované na červenec.
Obálka se mi líbí, akorát se mi zdá, že ta modrá s fialovou se dost třískají.


Stříbrná relikvie - Patricia Briggs
stribrna-relikvieKdyž se Mercy Thompsonová pokusí vrátit mocnou faeskou knihu, kterou si před nějakou dobou vypůjčila, najde knihkupectví prázdné a zavřené. Zdá se, že kniha obsahuje tajné informace – a fae udělají naprosto vše, aby nepadla do nesprávných rukou.
A jako by to nestačilo, Mercyin přítel Samuel bojuje se svou vlčí stránkou a Mercy ho musí krýt, aby ho vlastní otec neodsoudil k smrti.
Když se to tak vezme, zažila Mercy už lepší dny. A pokud si nedá dobrý pozor, dlouho nepřežije…




Krásní mrtví: Arizona
Druhý díl knižní série Krásní mrtví. Měl by vyjít v říjnu tohoto roku. Český obal není zatím známý, tak sem dám alespoň originální.









Pád - Lauren Kate
Některým andělům je souzen Pád.
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít. 

Na tuhle sérii jsem opravdu hodně zvědaví, jen doufám, že nechají původní obal!


Bratrstvo černé dýky - průvodce
The Black Dagger Brotherhood: An Insiders GuideSnad nejlepší zpráva, co jsem se dozvěděla!!! V prosinci tohohle roku by měl vyjít průvodce Bratrstvem černé dýky. Jak já se těším :D Hned jak vyjde, poletím si ho koupit :D. Český obal zatím není, tak alespoň originální.








Twilight: Sága a její postavy v proudu času

Kniha složená ze třinácti příspěvků věnovaných hlavním protagonistům populární Ságy Stmívání se snaží odkrýt historické a kulturní pozadí, z něhož tyto postavy vystupují. Reflexí skutečných historických událostí i pomocí „fiktivní historie" zde můžeme spolu s autorkami uvažovat o možných osudech členů Cullenovy rodiny před jejich „proměnou" a pochopit také jednání a komplikovanou, jemně propracovanou psychologii dalších postav.

No, jak to tak vidím, tak nevím na kterou knížku mam šetřit dřív :D



Žádné komentáře:

Okomentovat