úterý 27. prosince 2011

Moje řeči

Tak už máme za sebou vánoční svátky, na které se určitě každý z nás těšil. Letos mi to uteklo neskutečně rychle, což mě štve. Ani jsem se nenadála a už bylo 27. prosince. Ano, sice nás čeká ještě Silvestr a Nový rok, ale to už mě tak nebere. Každopádně letošní Vánoce byly taky dost krátké a to díky tomu, že dva ze tří svátků vyšly na víkendy a Nový rok taky. No nenaštvalo by vás to?
Na Štědrý den jsem se moc těšila a to ne jen kvůli dárkům, ale taky kvůli tomu, že si zase jednou po dlouhé době sedneme všichni ke stolu a společně sníme štědrovečerní večeři. Přes rok spolu s rodinkou totiž skoro vůbec nevečeříme. Každý si vezme něco z lednice a sní to, když má zrovna čas nebo hlad :)
A jak vypadal náš stromeček? Mamce se strašně líbil červeno-zlatý a tak máme každý rok stromeček v takových barvách. Vypadá moc hezky :)

















A co, že jsem to dostala k pod stromeček? Jak jinak než knížky. Město z popela a Město ze skla od Cassandry Clare. Páni, jakou já jsem měla radost :) Pak jsem tam měla taky nějaké to oblečení, kosmetiku, od ségry termohrnek po kterém jsem moc toužila :D, kabelku a co jsem teda absolutně vůbec nečekala a ani ve snu si nepředstavovala byla čtečka knih Amazon Kindle 3. Kdyby jste viděli, jak se tvářím na fotce, když ji vybaluju, mysleli by jste si, že jsem retardovaná :) Měla jsem takovou radost, ale takovou, jakou ještě v životě ne. Dostala jsem ji od taťky, s čímž jsem vůbec nepočítala, protože mi před Vánoci koupil set tobox (nebo jak se to vůbec píše :D) a ten jsem počítala jako vánoční dárek od něj. Takže si asi dokážete představit moje překvapení. Když mi říkal, že ji objednávala ze čtyř různých zemí a vyšlo to nakonec až na počtvrté, tak jsem nechápala. Každopádně jsem nejšťastnější člověk na světe :D

Jinak jsem o Vánocích nedělala ani nic moc zajímavého. Musela jsem se učit a pořád musím, protože už 5. ledna mě čeká první zkouška. Jsem s toho docela vystresovaná a nevím, co dřív. Takže mi držte pěsti ať mi všechny ty zkoušky dobře dopadnou. No ale nebudu vás otravovat mýma depkama :D

Každopádně konečně jsem se stihla podívat na dva filmy, které jsem už dlouho toužila vidět. A to BEASTLA a I AM NUMBER 4. Byla jsem z nich naprosto nadšená. Patřily rozhodně k nejlepším filmům, které jsem letos viděla. Ne popravdě jsou to dva nejlepší filmy, které jsem letos viděla :) A Alex Pettyfer je naprosto úžasný a krásný herec :)



No není nádherný :D Dokonce jsem se dočetla, že měl hrát v The Hunger Games a The Mortal Instrument. No škoda, že tam nehraje rozhodně by se mi na ty hlavní role moc hodil. Ale je to jen můj názor.

Tak to by bylo asi tak vše, co jsem chtěla napsat. Jestli jste ty moje kecy stihli přečíst až do konci, tak to jste fakt dobří, já bych na to neměla nervy :D

P. S. Do komentářů můžete psát, co jste dostali pod stromeček vy a jestli vás bude víc, možná bych z toho mohla udělat článek, s přehledem, co se dostávalo nejvíc :)

pondělí 26. prosince 2011

Cooboo - knižní novinky 2012

Leden:


Únor:


Duben:
 Firelight (Firelight #1) by SophieJordan

Květen:
 

Červen:


Srpen:
  

Září:
  

Říjen:
  

Listopad:
   

Prosinec:
   

No já už se nemůžu dočkat, nebudu vědět, co si dřív koupit. Akorát kde brát a nekrást :) a to je teprve první nakladatelství.

Mockrát děkuji nakladatelství Cooboo za poskytnutí edičního plánu.

sobota 24. prosince 2011

Šťastné a veselé Vánoce

Všem přeju šťastné a veselé Vánoce a krásný Nový rok. A hlavně, aby ten další rok 2012 byl ještě lepší než ten 2011 :)



pátek 23. prosince 2011

The Hunger Games - 1. píseň

Na internetu se objevila první písnička k velmi očekávanému filmu The Hunger Games. Píseň je od Taylor Swift.

Hezký poslech :) Mě osobně se moc líbí.



čtvrtek 22. prosince 2011

Hostující recenze - Paranormálové

Název: Paranormálové - Zlodějka Duší 1. Díl
Autor: Whiteová Kiersten
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Nakladatelství:  Fortuna Teen

„UPÍŘI
VIDÍM VĚCI, KTERÉ TY NEVIDÍŠ“
„VLKODLACI
VYPÁTRÁM VĚCI, KTERÉ TĚ PRONÁSLEDUJÍ“
„VÍLY
OCHRÁNÍM TĚ“
„VODOUŠI
…ALE TEĎ TĚ NEOCHRÁNÍM ANI JÁ“

Hlavní hrdinkou této knihy je šestnáctiletá Evie, která pracuje pro Mezinárodní agenturu pro zadržování paranormálů (MAZP), která chytá vlkodlaky, upíry, čarodějnice a další nadpřirozené bytostí s pomocí svého růžového taseru a díky své nadpřirozené schopnosti dokáže prohlédnout okouzlení, která každá nadpřirozená bytost má.  Je to pravá hrdinka, odvážná a staví se k problémům čelem. Nicméně, není to život, který by si vybrala. Evie by chtěla víc žít jako „normální“ teenager. To se ale brzy změní. Paranormálové začínají z neznámých důvodů umírat a kolem Evie se začínají dít podivné věci. Potom se na scéně objeví Zlodějka duší a Evie jde o život.
Můj názor: 
Této knížky jsem si všimla už v předchozím roce, kdy byla tato kniha vydaná v originále. Zaujala mě hrozně moc obálka knihy, kterou máme naštěstí stejnou, protože by to byla škoda. Na tuto knihu jsem již vloni nečetla nijak moc kladné recenze, takže jsem ji brala s odstupem a nevím, zda to bylo díku tomu nebo ne, ale kniha se mi líbila. Celou knihu jsem měla přečtenou během jednoho dne, což u mě je zázrak, málo kdy se mi to povede. Kniha je moc dobře napsaná, stylem mi trochu připomíná Odstíny Života. Paranormálové následuje známí vzorec v YA fantasy o dívce, o kterou se zajímají dva kluci. Jedním z nich je okouzlující a umělecky nadaný mladý kluk, který může změnit svou podobu, na koho chce a kdy se mu zachce, zatímco ten druhý je silný a nebezpečný a používá staré čáry, které mohou vést k odpovědi o Eviině původu a smyslem jejího života.
I když konec nenavazuje takovou tendenci k tomu, abych si musela hned přečíst další díl, doufám, že se dočkáme i překladu pokračování.
Příběh je akcí nabitý a s notnou dávkou humoru v každé kapitole. Je veselý, drzý a zábavný s elektrickou směsí nadpřirozených bytostí.
Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství FORTUNA za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.
Recenze od Alipeli , ponechána v původním znění od autorky.

Hostující recenze - Prokletý dům

Název: Prokletý dům
Série: Upíři z Morganville
Autor: Rachel Caine
Rok vydání: 2011
Počet stran: 250
Nakladatelství: Brokilon


Anotace: 
Claire přijela do Morganville studovat a dobře se bavit. Nepředpokládala, že spolužačky z koleje jí budou už od začátku ztrpčovat život. Ani pronájem pokoje ve velkém starém domě však vůbec není změnou k lepšímu. Noví spolubydlící mají svá temná tajemství…ale přijmou Claire mezi sebe, když se ulice města začnou hemžit zlem žíznícím po čerstvé krvi…
Vítejte v Morganville.
Po západu slunce ale raději zůstaňte doma.
Městu začínají vládnout ti, kdo nejsou úplně mrtví…

Děj:
Morganville je malé univerzitní městečko plné podivných znaků. Ale když zapadne slunce, vše špatné vyjde najevo. Protože v Morganville je zlo, které se skrývá v temných stínech.
Claire přijela do Morganville studovat a bavit se. Poté, co náhodou ztrapnila Moniku, nejpopulárnější dívku na škole, se jí děje na kolejích peklo. Monika se jí chce za to pomstít, ale Claire nemá žádnou šanci – nemá kontakty na nemrtvé, kteří řídí toto město. Moničiny pokusy o pomstu se stále stupňují, až na hranici, kdy ji chce zabít. Proto se Claire rozhodne, že se z kolejí odstěhuje a na jediné volné místo narazí v domě Glassových…

Můj názor: 
Prokletý dům je první knížka ze série Upíři z Morganville a také moje první knížka, kterou jsem od Rachel Caine četla a musím přiznat, že tato série se mi určitě bude líbit, tedy jestli bude celá série takto záživná a se spádovým dějem jako tento díl.
Nevím, zda je to je to díky stylu psaní Rachel Caine nebo překladatele Pavla Valenty, ale moc dobře se mi to četlo. Četla jsem to na notebooku, a přesto jsem to přečetla během jedné soboty. Tak dobře je to napsané, že jsem se nemohla ani odtrhnout. To se mi stává sice u hodně knih, ale ne u všech, pro jsem za to vždy ráda. Je to samozřejmě i zásluha děje, který mě občas hodně napínal. Když jsem náhodou tuhle knížku zrovna nečetla, tak jsem stále uvažovala, jak to asi bude pokračovat, co bych na místo Claire udělala já apod., až tak mě ta kniha pohltila. Jsem ráda, že Claire není svou postavou jenom další „pitomá husička“, které známe z mnoha knih YA knih, protože spoustu knih jsem kvůli třeba jedné takové postavě nedočetla. Jestli tak ale někomu bude místy připadat, doufám, že přesto knížku neodloží, ale dočte si ji, protože to stojí za to. Já osobně této knize dávám 3,5 bodů z 5.
Doufám, že se v České republice bude v budoucnu vydávat i další díly této série, protože se už nemůžu dočkat.

Prokletý dům si můžete objednat na stránce nakladatelství
Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství BROKILON za poskytnutí recenzní PDF kopie této knihy.
Na stránkách nakladatelství také naleznete ukázku z knihy
Anotace a obrázek obálky jsou použity ze stránek nakladatelství

Recenze od Alipeli, ponechána v původním znění od autorky.

neděle 18. prosince 2011

The Hunger Games - Oficiální plakát



Dneska jsem na netu objevila další plakát k filmu Hunger Games. Možná už jste ho viděli a já jsem zase mimo, to fakt netuším, ale dám ho tu. :D


sobota 17. prosince 2011

Recenze - Lovkyně snů: Procitnutí

Největší obrázek výrobku Lovkyně snů – ProcitnutíAnotace:
Sendmnáctiletou Janie už nebaví, že se stále propadá ostatním lidem do snů. Zejména pokut ten, komu se zdají někam padá, ocitá se na veřejnosti nahý nebo sní o svých erotických tužbách. Janie se nemůže nikomu svěřit - neuvěřili by ji a mysleli by si, že je blázen. A tak žije se svou schopnosti jako s nechtěným prokletím, které neumí ovládat. Pak se jednou propadne do noční můry, z níž ji ztuhne krev v žilách. Poprvé není v něčí zvlácené duši jen pozorovatelem, ale i účastníkem...

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 216
Vazba: Měkká
Datum vydání: 2011

Janie:
Tahle holka mě opravdu dostala. Janie nemá vůbec jednoduchý život. Od mala žije jen s matkou, otce vůbec nezná. Její matka je navíc alkoholička, která je jen doma a buď spí, nebo pije alkohol. Janie se o sebe musí starat sama. Vaří, uklízí, nakupuje... Dokonce chodí do práce skoro každý den po škole, aby si vydělala na vysokou školu, kam touží jednou jít.
Janie jsem opravdu obdivovala. Její sílu (a nemyslím tím fyzickou), touhu žít a udělat něco se svým životem. Jiní by toho, že mají rodiče, který se o ně nestará využili a nechodili například do školy, ale Janie ne, chce aby vedla lepší život než jakým je nucena žít.

Nechtěné sny:
Kromě toho, že má těžký život s matkou, má ještě schopnost o kterou vůbec nestojí. Propadá se jiným lidem do snů. Vidí vše jejich očima, to co prožívají, vidí, cítí. Není to vůbec příjemné. Kdykoliv blízko ní někdo usne a zdá se mu nějaký sen, okamžitě se do něj propadne. ztrácí cit v celém těle a nic s tím nenadělá. Z tohoto stavu se dostane až, když se dotyčný sám probudí. Čím víc se ale snaží a o své schopnosti zjišťuje, je to lepší. Dokáže se ze snu sama vymanit... Ovšem život s touto  schopností není vůbec jednoduchý. Při řízení je to strašně nebezpečné.

Přátelé:
Janie nemá pořádně žádné přátelé kromě nejlepší kamarádky Carrie. Cariie se vedle Janie přistěhovala a hned se skamarádily. Ovšem Carrie se přátelí ještě s Melindou, která je hodně bohatá, nesnáší Janei a ztrpčuje jí život. Přesto jsou Janie a Carri nejlepší kamarádky. Carrie často přespává u Janie, vaří si spolu, jezdí do školy...
Cabel je další ze dvou přátel, no přátel asi tak úplně ne, ale sem tam se spolu baví a Janie ho občas sveze do školy.

Nový kluk ve škole?
Ve škole, kde chodí Janie se objeví kluk, o kterém si všichni myslí, že je ve škole nový. Jediná Janie pozná, že je to Cabel, který se úplně změnil. Dřív nosil neupravené mastné vlasy, vypadal neustále jako sjetý, ale teď? Má upravené vlasy, hezké oblečení a dokonce i pěkné auto. Jak je to ale možné?

Janie a Cabel:
Jak se říká, co se škádlivá to se rádo mívá a tady to taky tak platí. Janie a Cabel se dají dohromady. Myslím, že se k obě hodí. Oba mají podobné životní zkušenosti a nemají to vůbec jednoduché. Nic ale netrvá věčně a začne to mezi nimi být divné. Cabel jí nechce nic prozradit, navíc se Janie od Carrie dozví, že Cabel tráví čas s Melindinou kamarádkou, která o něj očividně stojí. Nakonec se ale ukáže, že vše je jinak než se na první pohled zdálo.

Kniha:
Zajímavě napsaná kniha formou deníku, ovšem ve třetí osově. Děj plynul rychle, někdy bych řekla až moc rychle, spisovatelka se nezdržovala zbytečnými detaily. Autorka měla rozhodně zajímavý nápad, který skvěle převedla do slov v knize.

Hodnocení: 

Tímto bych také chtěla moc poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

pátek 16. prosince 2011

Kouzlo pohádek (2)


Více informací naleznete u Syki.

Šípková růženka

Tahle pohádka prostě patří k mému dětství. Jako malá jsem si představovala, že se jednou najde princ a ten mě polibkem probudí ze spánku. No ale skutek utek a pořád se nic nestalo :D 

Verze pohádky:
Nejraději mám verzi, kde se Růženka píchne o trn z růže a ne tu, kde se píchne o vřetýnko z kolovrátku. Jmenuje se přece Růženka, tak mi k tomu rozhodně víc sedí růže.

Pohádku jsem viděla v několika verzích a musím říct, že nejvíc se mi líbila jako kreslená. 

sobota 10. prosince 2011

Kouzlo pohádek (1)


Více informací naleznete u Syki.

Já vím, já vím tohle meme se má na blogu zveřejňovat každý pátek, ale včera jsem se vrátila pozdě a už jsem to nestihla. Padla jsem do postele totálně mrtvá, tak snad mi odpustíte, že je to až v sobotu večer, protože tohle meme se mi moc líbí a chci se ho zúčastnit. 

Popelka

Filmové pojetí:
Dnes to vezmu z filmového pohledu, protože pohádky jsem spíš viděla v televizi. Neříkám, že mi je rodiče nečetly, ale dnes už si spíš vybavuju ty pohádky z televize než z knížek :)
Bez téhle pohádky si Vánoce už vůbec nedokážu představit. Každý rok pravidelně sedím u televize a koukám na ni i když ji znám nazpaměť. Viděla jsem ji v několika různých filmových i disneovských zpracováních a stejně se mi nejvíc líbí ta tradiční s Libuškou Šafránkovu a Pavlem Trávníčkem. 
Pamatuju si taky, že když jsem byla malá, viděla jsem černobílé zpracování této pohádky a tam si nevlastní sestry Popelky řezaly nohy. Jedna si uřezala paty, aby se vešla do střevíčku, ale prozradil to na ni holub a tak si druhá uřezala prsty, ale taky ji to nepomohlo, protože holoubek ji napráskal :D Jako malá jsem to nechápala a měla z toho "trauma" :D a pořád se ptala, jak je možné, že si uřezaly prsty a paty, vždyť to přece nejde, umřely by. 
Další filmové zpracování, které se mi taky moc líbilo je film Moderní popelka s Hillary Duff a Chadem Michaelem Murrayem. Na tenhle film se podívám ráda i dnes. 
No a samozřejmě nemůžu zapomenout na kreslené zpracování, od Disneyho, které je taky moc hezky udělané.

   

pondělí 5. prosince 2011

Recenze - Smrtící polibek


Když drsný Finn a okouzlující Lucas přijedou do Winter millu, život šestnáctileté Faye McCarronové se začíná pořádně zamotávat. Dva chlapci bojující o její srdce jsou jen začátek; ve městě se dějí neblahé věci. V lesích je nalezeno mrtvé tělo, motocyklový gang se potlouká po okolí a sníh prostě nepřestává padat... Něco zlého se dalo do pohybu a jedině Faye a její nejlepší kamarádka Liz to mohou zastavit. Jak teplota klesá a noci do Halloweenu se krátí, dívky musejí odhalit tajemství Winter Millu - než bude příliš pozdě! Zhlédni na Youtube.com trailer ke knize: youtube.com - Mortal Kiss by Alice Moss.

Nakladatelství: Levné knihy
Počet stran: 270
Vazba: Měkká
Vydáno: 2011


Winter mill:
Malé americké městečko, kde se absolutně nic neděje. To je ovšem před tím, než přijedou Morrowovi. Od této chvíle se začínají dít opravdu divné věci. V září je zima a mráz jako v prosinci. Sníh nepřestává padat, město je čím dál víc zasněžené. Lidé se začínají chovat dost podivně. Jsou jako zombie. Chodí, mluví, ale pořádně nevnímají. Navíc se ve městě objeví ještě záhadní motorkáři, kterým lidé nevěří a myslí si, že budou dělat problémy.

Faye:
Faye je hlavní hrdinkou knihy, která má nejlepší kamarádku Liz. Znají se už od malička a jsou nerozlučná dvojka. Faye jsem si hned oblíbila. je to silná osobnost, dokáže se vyrovnat s různými nástrahami. Když byla malá, zemřela jí matka, její otec je archeolog a většinu času tráví na cestách, takže Faye žije se svou tetou, která vlastní knihkupectví. Miluje focení a psaní do školních novin. Je taková celkem tvrdohlavá a když si něco zamane, nemíní se toho jen tak vzdát, jde i do věcí, ze kterých má strach.

Liz:
Tak ta mi už od začátku nesedla. Ne, že bych ji vyloženě nesnášela, to ne, ale kolikrát to, co dělala mi opravdu vadilo. Nejvíc mě naštvalo, když se kvůli kluka naštvala na Faye. Liz se opravdu líbil, ale Faye moc nesedl. Ovšem Fayein názor na něj se změnil a stali se přáteli, což se nelíbilo Liz, která v tom viděla něco víc a kvůli toho nechala jít svou nejlepší kamarádku v zimě a po tmě lesem domů z párty. Ke konci knihy se její chování zlepšilo, takže díky tomu má u mě alespoň malé plus.

Milostný trojúhelník:
Co by to bylo za milostnou romanci, kdyby tam nebyl milostný trojúhelník? :) o srdce hlavní hrdinky se "bijí" Finn, chlapec který patří k motorkářům a Lucas Morrow syn Mercy Morrowové, která je opravdu velká mrcha. Finn ovšem není obyčejný teenager, dokáže se měnit ve vlka, což neumí jen on, ale taky ostatní motorkáři. Naproti tomu Lucas je velice bohatý. Bohužel se neustále spolu s matkou stěhují z města do města. Neustále si musí zvykat na nový domov a nové přátelé.
Z těhle dvou jsem si okamžitě zamilovala Finna. Jeho povaha se mi strašně líbila. Prostě jsem se do něj "zamilovala" :) Neznamená to, ale že bych neměla ráda Lucase, to ne, ale prostě mi nesedla tak jako Finn.

Romantika, fantasy a detektivka dohromady:
Tahle knížka se mi zalíbila od první stránky. Je skvěle napsaná, má spád a zbytečně neprotahuje děj nepodstatnými detaily. Řekla bych, že je to dokonce taková detektivka. Pořád jsem si říkala, co se v tom městečku vlastně děje, jakou roli v tom hrají vlkodlaci... a jak to teda dopadne :)

Šťastný nebo nešťastný konec?
Tak to vám opravdu neprozradím. Řeknu snad je to, že to bude velice zajímavé. A hlavní hrdinové to nemají rozhodně lehké. Musí se poprat se spoustou potíží a překážek. A co se týká lásky? Tak ta prochází taky těžkými zkouškami.

Knihu rozhodně doporučuju, mě opravdu nadchla.

Hodnocení: 

Tímto bych také chtěla moc poděkovat nakladatelství Levné knihy za poskytnutí recenzního výtisku.